Какво представлява медицинският педикюр?

Това е услуга, която се извършва от обучени специалисти в областта на подологията. Той се различава от козметичния педикюр с това че се обработват проблеми по краката като гъбички, мазоли, неправилен растеж на ноктите и големи натрупвания по ходилата.

 

Много са проблемите с които се занимава педикюристът, но при наличие на проблем той може само да ги поддържа, а при лечение да се работи съвместно с лекар. Има състояния на краката, при които се налага системно лечение плюс системна поддръжка посрдством педикюр.

 

Най-често срещаните проблеми са гъбички по ноктите. Тях задължително лекуваме съвместно с лекари-дерматолози и педикюр, който подготвя ежемесечно ноктите за съответното лечение, а при проблеми като мазоли, впити нокти и дебели участъци от кожата се поддържат непрекъснато от педикюристи, за да могат клиентите да нямат болка и да не изпитват дискомфорт във всекидневието си.

 

Проблемите по краката водят до изменения на цялата скелетна система/структура. Може да те боли главата, а да не знаеш, че проблемът ти тръгва още от краката. Поради всички тези причини трябва да се довериш на специалист, за да може да се свали анамнеза и да се види как да се помогне да ходим без болка и дискомфорт във всекидневието си.

 

Но педикюристът разпознава проблема и помага, но не лекува. За лечението си има лекари.

3 replies
 1. LynellBig
  LynellBig says:

  Hello. I have checked your medpedicure.com and i see you’ve got some duplicate content so probably it is the
  reason that you don’t rank high in google.
  But you can fix this issue fast. There is a tool
  that generates articles like human, just search in google:
  miftolo’s tools

  Reply
 2. TomCob
  TomCob says:

  En este artГ­culo queremos mostrarte una serie de ejercicios aerГіbicos saludables para proteger la rodilla, con la finalidad de prevenir lesiones. AdemГЎs,
  stone tools
  Herpes zГіster enfermedad de radiografia de columna lumbar ap y lateral

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *